XIV. Nemzetközi Felolvasómaraton 2022




 Nemes Nagy Ágnes,

 a Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító, a   modern magyar líra inspirálója műveiből olvastunk fel,   születésének századik évfordulója kapcsán.

 A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár által   szervezett esemény, az immár XIV. Nemzetközi   Felolvasómaraton 2021. február 15-én került   megrendezésre. Ez alkalommal 7 országban 38 733-an   olvastak fel.

 Büszkeséggel tölthet el bennünket, hogy   Bihar megyében  2212-en olvastak, s ezzel megyénk   a felolvasók számát tekintve az előkelő harmadik helyen   végzett, s ehhez mi is hozzájárultunk.

 Székelyhíd és a környező települések (Nagykágya,   Csokaly, Érköbölkút, Olaszi) kisiskolásai most sem   maradtak ki a közös olvasásból, köszönhetően a lelkes   pedagógusoknak, akik idén is megszervezték a felolvasást, ki-ki a saját kis osztályközösségében. Nemes Nagy Ágnes verseinek ritmikája, zenei világa egyszerű így még az óvodások és előkészítő osztályok is bekapcsolódhattak. Tudva, hogy a versek fontos szerepet játszanak az anyanyelvi készség fejlesztésében, valamint az anyanyelvi kultúra, anyanyelvi ismeretek bővítésében ezért örömmel tölt el, hogy idén is ilyen szép számban olvastak kisiskolásaink.

Köszönjük valamennyi pedagógus áldozatos munkáját!

Álljon itt a szokásos, képes beszámoló:








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curs pentru dezvoltarea gândirii creative