Könyvtárostalálkozó volt Székelyhídon








Június első hetében szakmai találkozó helyszíne volt a székelyhídi városi könyvtár. A nagyváradi Ghe. Sincai megyei könyvtár és a székelyhídi városi könyvtár szervezésében bihar megyei magyar könyvtárosok találkoztak városunkban. Megyénk kilenc településének könyvtárosai voltak jelen. Nagyvárad, Nagyszalonta és Bors mellett, főként régiónk képviseltette magát, így Diószeg, Érmihályfalva, Érkörtvélyes, Margitta, Szalacs és Tóti.
A találkozón megvitatásra kerültek a kis könyvtárak aktuális problémái, projektek, események. Többek között arra kerestük a választ, hogy milyen módon nyerhetjük meg a ma emberét, hogy könyvtárhasználóvá váljon. A könyvtárak megváltozott szerepe arra készteti a könyvtárosokat, hogy ha kell rendhagyó programokkal, vagy különféle szolgáltatásokkal bővítsék a tevékenységi körüket. Valamennyi résztvevő megosztotta e téren szerzett szakmai tapasztalatait, bemutatta az általa vezetett könyvtár tevékenységeit.
A megyei könyvtár rendszeresen segíti a régió könyvtárait. A szakmai segítségen kívül könyvadományokkal is támogatja azokat. Ezúttal, Delia Pantea szakirányitó három könyvtárnak ajánlott fel nagyobb mennyiségű magyar nyelvű könyvet.

A megbeszélés lehetőséget nyújtott egymás munkájának jobb megismerésére, a személyes párbeszédre. A találkozó végül baráti beszélgetéssel zárult és megszületett a következő találkozó helyszíne is. Nagy lelkesedéssel hallgattuk borsi kolléganőnket, ezért legközelebb hozzá látogatunk el, hogy bevezessen bennünket a sikeres táborszervezés rejtelmeibe.

 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curs pentru dezvoltarea gândirii creative