IIDÉN IS OLVASÓMARATON


Íme a szervezők felhívása:












Tisztelt résztvevői a felolvasómaratonnak!






„Örökséget hordoztam, gondolkoztam, tűnődtem, magyarázatot  
kerestem és néha írtam.” –
                                            
                                                                                 Tamási Áron: Önvallomás

         Először is szeretném megköszönni mindenkinek a tavalyi maratonon való részvételt, az áldozatos munkát, támogatást, a sok jó ötletet, lelkesedést, visszajelzéseket, melyek  helységenként betekintést nyújtottak a felolvasás hangulatából. Elnézést kérek amiért az utólagos beszámoló körlevél elmaradt és helyenként bonyodalmak voltak a könyvjelzők, igazolások körül. Szolgáljon mentségemre, hogy nagyon kevesen foglalkozhattunk ezzel a rendezvénnyel, a számos többi tennivaló miatt (kölcsönzés, könyvbemutatók, események, kiállításmegnyitók  stb.)  és a közel 40.000 résztvevőt, 12 országból nehezen tudtuk átfogni.

         Örömmel értesítelek, hogy minden akadály ellenére idén is sor kerül a felolvasásra. Ezúttal Tamási Áron örökségéből válogathatunk korunknak, ízlésünknek megfelelőt február 23-án, a nap bármely szakában. Eddigi szokásunkhoz híven minden résztvevő (csoport) akkor és annyit olvas amennyit körülményei, ideje engedi.
         Kisiskolások esetében ajánlott a pedagógus útmutatása, segítsége (legkisebbeknek A hazug sün, Czincziri Hám c. meséket ajánlom, vagy A legényfa kivirágzik c. kötet valamely más meséjét, nagyobbaknál már könnyebb választani).
        
         Az a jó hírem, hogy elkészültek az elektronikus könyvjelzők, plakátok, küldöm csatolmányban. A könyvjelzőket majd küldjük nyomtatott formában is (ezért fontos a pontos postacím, az irányítószámot külön  kiemelem).
         Bejelentkezni  február 18-ig lehet. Aki már megtette, annak  köszönöm. Az elektronikus űrlap a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján érhető el, jobboldalt, a Tamási Áron felolvasó maraton feliratra kattintva (vagy a http://goo.gl/forms/ZJURBXIo8V link bemásolásával a Google keresőjébe). Az adatok kitöltése után a Küldés gombra kattintva történik a regisztráció.  A kisebb települések csatlakozhatnak valamely nagyobb helységhez. Ebben az esetben ezt kérlek írjátok be a megjegyzés rovatba.
         Facebook-on is megtaláltok:Tamási Áron felolvasómaraton -  2016    https://www.facebook.com/events/1542645132718461/1542649696051338/ . Kérlek gazdagítsátok ti is ezt oldalt hozzászókásaitokkal, ötleteitekkel, fotókkal, gondolatokkal, ritkábban megtalálható Tamási (elektronikus) szövegekkel. Tájékoztassatok a készülődésről, (plakátok, rajzok, program), majd várom a felolvasás utáni visszajelzéseiteket.
        
         Remélem idén is minél többen részt veszünk, mert olvasni jó, együtt olvasni még jobb, főleg ha építő  az amit olvasunk. További jó munkát és készülődést kívánok csapatunk nevében, tisztelettel,
                            Török Edit (0753073489)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curs pentru dezvoltarea gândirii creative