A FOST ODATĂ...




S-a deschis  „Clubul poveștilor”

Biblioteca Orășenească Săcueni, în colaborare cu Cercul mame și bebeluși, și-a deschis „Clubul poveștilor”.  Programul  s-a început la sfârșitul lunii noiembrie și va ține până la sfârșitul lunii februarie.
 În fecare sâmbătă  o invitată, sau un invitat va citi povești contemporane pentru cei mici. Poveștile citite vor fi alease din colecția bibliotecii.
Prima intâlnire a fost un eveniment special, când Vranyecz Arthur,  actor al teatrului din Debrețin a citit poveștile lui Barni ( Autor: Zágoni Balázs)
Clubul ar dori să-și aducă, un pic mai aproape scriitorii contemporani de cititori.










Meseklub indult a legkisebbeknek

Első alakalommal Vranyecz Artúr, a debreceni színház színművésze, bábrendező olvasott fel



November végén indult és február végéig tart, a Székelyhídi Baba-Mama Kör által elindított program, melynek keretében minden szombaton, 11 órától mesét olvasnak a legkisebbeknek. Alkalmanként más-más olvasóvendég segítségével ismerhetik meg a mai meséket, mesekönyveket a gyerekek.

Felejthetetlen élménnyel lett gazdagabb mindenki, aki ott volt Vranyecz Artúr, a kolozsvári származású színművész, bábrendező felovasásán. (Ő rendezte a Két mese a hársfa alatt című bábjàtékot. Most játsszák a váradi Lilliputban. Nagyon jó!)
Egy kedves mai meséskönyvből olvasott fel,  melynek címe Barni könyve , Zágoni Balàzs, szintén kolozsvári mesélő tollából.

Az esemény fényét emelte az óvodások munkáiból ízelítőt nyújtó, színes tárlat, valamint, az ez  alkalomra  rendezett mesekönyvkiállítás. A könyvkiállításon megcsodálhatták kicsik és nagyok  a Városi Könyvtár legújabb gyerekkönyveit.

A baba-mama kör és városi könyvtár együttműködése nem új keletű, már az elmúlt években is több közös program volt. A mostani program megálmodója  Palczert Judit, a kör vezetője. A felolvasáshoz a könyveket a könyvtár  gyerekkönyvkínálatából fogjuk  kiválasztani. Szerencsére ez nem jelent gondot, hisz a magyar Nemzeti Kulturális Alap könyvtár-támogatási programjának köszönhetően nagyon sok értékes kiadvánnyal bővült a  könyvkínálatunk, ezen belül is sok-sok kortárs mesekönyvvel. A meseklubbal szeretnénk megismertetni, kicsit közelebb vinni ezen  kortárs írók meséit az olvasókhoz.





                        

                                                                                                        Kerekes Terézia

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curs pentru dezvoltarea gândirii creative